ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πως δημιουργούμε ένα βίντεο;

Πάμε Έναρξη , όλα τα προγράμματα .
Ανοίγουμε το wmm (windows Movie Maker) . Αριστερά υπάρχει το ‘εργασίες ταινίας’ στο κέντρο ‘συλλογές’ και δεξιά μια οθόνη προεπισκόπησης.
Πάμε στο εργασίες ταινίας και επιλέγουμε στο 1.καταγραφή βίντεο , το εισαγωγή εικόνων. Βρίσκουμε το φάκελο που έχουμε αποθηκεύσει τις εικόνες ή τα βίντεο που θέλουμε να υπάρχουν στην ταινία μας  τα επιλέγουμε όλα (κάνουμε κλικ στον πρώτο και πατώντας το shift κάνουμε κλικ στον τελευταίο)και έπειτα κλικ στο εισαγωγή.
Τα αρχεία θα  εμφανιστούν στο wmm  , στο κέντρο , στο χώρο συλλογές.
Στο κάτω μέρος υπάρχουν 5 μπάρες που η ονομασία τους βρίσκεται δίπλα. Αυτή που μας ενδιαφέρει  προς το παρόν είναι η βίντεο .
Στις συλλογές επιλέγουμε μια εικόνα ή βίντεο και με πατημένο το αριστερό κλικ σύρουμε και αφήνουμε (drag and drop)το αρχείο(ας υποθέσουμε ότι είναι μια εικόνα ) μέσα στην περιοχή του βίντεο. Τώρα η εικόνα μας είναι μέσα στο χώρο βίντεο και αποτελεί ένα καρέ του. Το ίδιο κάνουμε με όλα τα αρχεία..(έχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε τη θέση των αρχείων μέσα στο βίντεο με drag and drop). 
Τώρα το βίντεό μας έχει εικόνα αλλά θα πρέπει να αποκτήσει και ήχο .
 Πρέπει τώρα  τα αρχεία ήχου που θέλουμε να υπάρχουν στο βίντεο να είναι σε φορμάτ wav.Αν δεν είναι το w.m.m  δεν τα βλέπει .Άρα θα πρέπει να έχουμε ένα πρόγραμμα που θα μετατρέπει (convert) τα αρχεία ήχου που έχουμε στο επιθυμητό φορμάτ (wav).
            Επιστρέφουμε στο wmm και στο εργασίες ταινίας  , 1.καταγραφή βίντεο, πατάμε το εισαγωγή ήχου ή μουσικής (το τελευταίο) .Βρίσκουμε το αρχείο ήχο που έχουμε αποθηκεύσει και πατάμε εισαγωγή. Τώρα αυτό θα μεταφερθεί στις συλλογές.
Κάνοντας drag and drop το πηγαίνουμε στη μπάρα που λέει ήχος.
            Τώρα το βίντεό μας έχει εικόνα και ήχο. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που πρέπει να κάνουμε. Η πρώτη μπάρα  (η σκοτεινή) είναι ένα χρονόμετρο που μας δείχνει τη διάρκεια του μουσικού κομματιού
Θα παρατηρήσετε ότι οι εικόνες μπορεί να καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο από αυτόν του ήχου ή και το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες κατά την προβολή του βίντεο θα τελειώσουν ενώ θα συνεχίζεται να ακούγεται το κομμάτι ή οι εικόνες θα παρουσιάζονται και μετά που θα τελειώσει η μουσική. Το αρχείο ήχου δεν μπορούμε να το μεγαλώσουμε ή να το μικρύνουμε. (τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση... Υπάρχουν όμως προγράμματα όπως το audacity με τα οποία μπορούμε να το κάνουμε, δηλαδή να επεξεργαστούμε το αρχείο ήχου και να του δώσουμε την επιθυμητή διάρκεια,  πριν την εισαγωγή του στη ταινία)  
Αν πάτε το δείκτη του ποντικιού πάνω στα καρέ του βίντεο στις ακρούλες θα εμφανιστούν κόκκινα βελάκια. Πατώντας το αριστερό κλικ μπορείτε να απλώσετε ή να μαζέψετε τα καρέ αυξάνοντας έτσι ή μειώνοντας τη χρονική διάρκεια που αυτά θα εμφανίζονται.
Κάνουμε λοιπόν ό, τι είναι απαραίτητο ώστε η χρονική διάρκεια του ήχου να είναι ίδια με τη χρονική διάρκεια των καρέ του βίντεο.
Σε περίπτωση που μαζί με εικόνες στη περιοχή του βίντεο έχετε αποθέσει και αρχεία βίντεο τότε αυτά θα έχουν το δικό τους ήχο, που θα παίζει παράλληλα με τον ήχο που θα έχετε αποθέσει στην περιοχή του ήχου. Μπορείτε κάνοντας δεξί κλίκ πάνω στο αρχείο του βίντεο να μειώσετε την ένταση του ήχου. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο αρχείο ήχου στην περιοχή του ήχου.(να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση του ήχου της ταινίας σας.
Καλό θα ήταν να πειραματιστείτε με τα εφέ προβολής των καρέ των βίντεο (θα βλέπετε συνεχώς τις αλλαγές που κάνετε στην προεπισκόπηση) και με τα εφέ μετάβασης από καρέ σε καρέ.Αυτά βρίσκονται στην αριστερή στήλη του wmm  στην περιοχή 2. επεξεργασία ταινίας. (αν σας αρέσει κάποιο εφέ μετάβασης το επιλέγουμε και με συνεχώς πατημένο το δεξί κλικ το σύρουμε και το αφήνουμε ανάμεσα στα καρέ που θέλουμε να υπάρχει. Ο χώρος εναπόθεσης είναι ακριβώς κάτω από την μπάρα του βίντεο)  
Τέλος πατάμε ‘αποθήκευση έργου ως’.
Προσοχή όμως. Έχουμε δημιουργήσει ένα αρχείο ήχου και εικόνας που δεν μπορεί να παιχτεί  αλλού εκτός από τον υπολογιστή μας.
Πάμε λοιπόν στο wmm  και ψηλά πατάμε , αρχείοαποθήκευση αρχείου ταινίας.Στο πρώτο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε επόμενο(κάτω) στο δεύτερο παράθυρο αλλάζουμε αν θέλουμε το όνομα του βίντεο ή το χώρο αποθήκευσης και πατάμε επόμενο στο τρίτο παράθυρο αφήνουμε αυτό που συνιστάται ( η πρώτη επιλογή) αν επιλέξουμε  την τρίτη (άλλες ρυθμίσεις) στο κουμπάκι που θα πατήσουμε να επιλέξουμε από τις επιλογές το AVI-PAL. Πατάμε μετά επόμενο.
 Το βίντεό μας θα μετατραπεί σε μια μορφή που μπορεί να παιχτεί παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου